X
X

Kazan Katleti tarifi

05.09.2012 Çarşamba 11:29 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bakü'nün yöresel tatlarından Kazan Katleti'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

1 kg dana kıyma
7 adet patates
5 adet patlıcan
4 adet domates
2 adet biber
1 adet yumurta
Kuru soğan
Karabiber
Pul biber
Zerdeçal
Zencefil
 
Yapılışı:
Kıyılan soğanlar 1 kg kıymanın üzerine eklenir. Patlıcanlar ve domatesler parmak kalınlığında dilimlenir. Kıyma ve soğanın üzerine bir miktar kaynamış su ve tuz eklenir.Kıyma ve soğanlı harca  karabiber serpilir. Yedi adet patates soyulur, yıkanıp dilimlenir. Taze soğan, taze nane ve reyhanlar kıyılır ve harca eklenir. Yarım çay kaşığızerdeçal,  tuz, pul biber, iki çay kaşığı zencefil eklenen harca bir de yumurta kırılarak yoğrulur. Harcın kıvamına göre arada ılık su eklenebilir.
Tencereye  domatesler ve üzerine patlıcanlar dizilir. Elde irice şekillendirilen köfteler patlıcanların üzerine dizilir üzerlerine dilimlenen patatesler koyulur.  Bir kat  patlıcandan sonra yeniden köfte ve son  bir kat daha patlıcan dizilir. Üzerlerine bir köfte katı daha eklenir. İnce ince dilimlenen biberler ve  domateslerle birlikte  dereotları, tuz ve  karabiber serpilir. Suyu eklenen katletin  kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
 
Kazan katleti hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI