X
X

Keledoş

02.05.2014 Cuma 10:27 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ağrı'nın yöresel tatlarından Keledoş, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Yarım kg kurut
1 su bardağı haşlanmış mercimek
250 gram kıyma
Tuz
Tandır ekmeği

Üzeri için:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz içi

YAPILIŞI:
Kurut bir gece önceden su ile ıslatılıp ayran kıvamına getirilir. İnce tel süzgeçten geçirilir. Haşlanmış mercimek eklenip karıştırılarak kaynatılır. Köfteler için kıyma ve tuz karıştırılıp iyice yoğurulur. Misket büyüklüğünde toplar yapılır. Köfteler kaynayan kuruta eklenir. Köfteler pişene kadar beklenir. Tandır ekmeği servis tabağına alınır. Üzerine keledoş dökülür. Üzeri için sıvıyağ kızdırılıp üzüm ce ceviz kavrulur. Servis tabağına alınan keledoşun üzerine eklenip servis yapılır.

MUTFAĞIM VİDEOLARI