X
X

Keşküllü Pasta

14.05.2014 Çarşamba 12:13 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Keşküllü Pasta, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Kek için:
4 yumurta
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Keşkül için:
9 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
5 bardak süt
4 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 paket labne peynir

YAPILIŞI:
Kek için yumurtalar bir kaba alınıp köpürene kadar çırpılır. Un, nişasta ve kabartma tozu yumurtalara eklenip birkaç dakika daha çırpılır. Pişirme tepsisine yağlı kağıt serilip üzerine kek karışımı yayılır. 180 derece ısıtılmamış fırında 15-20 dakika pişirilir. Keşkül için süt, şeker, yumurta ve nişasta tencereye alınır. Mikserle çırpılarak iyice köpürtülür. Keşkül orta hararette pişirilir. Soğuyana kadar kabuk bağlamaması için sürekli karıştırılır. Soğuyunca labne peyniri eklenip çırpılır. Pişen kek 10-15 cm genişliğinde kesilir. Kek dilimlerinin üzerine keşkül karışımı sürülür. İlk kek dilimi rulo halinde sarılıp servis tabağının ortasına yerleştirilir. Diğer kek dilimleri ortadaki rulonun etrafına dizilir. Pasta 5-6 saat buzdolabında dinlendirilir. Kalan muhallebi bekleme sonrasında tekrar mikserden geçirilip kekin üzerine dökülür. Çikolata ile süslenip servis edilir.