X
X

Kıymalı Çıtır Bohça Böreği

20.05.2014 Salı 10:29 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Kıymalı Çıtır Bohça Böreği, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Hamur için:
2 çay bardağı süt
2 çay bardağı su
2 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Aldığı kadar un
 
İç harcı için:
Yarım çay bardağı sıvıyağ
500 gr kıyma
1 soğan
Tuz, karabiber
2 tatlı kaşığı kekik
1 patates
1 domates
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz

Hamuru açmak için:
Yarım kase nişasta
 
YAPILIŞI:
Derin bir kapta su, süt, sıvıyağ, tuz ve un karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Diğer tarafta, genişçe bir tavada küçük küçük doğranmış soğan kavrulur. Sırasıyla patates rendesi, kıyma, domates rendesi, tuz karabiber ve kekik ilave edilip iyice kavrulur. Son olarak ceviz ilave edilir ve iyice suyunu çekmesi sağlanır. Kıymalı iç soğuduktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp nişasta yardımı ile pasta tabağı büyüklüğünde ince yufka açılır. Ortasına kıymalı içten koyulup bohça şeklinde kapatılır. Börekler yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Böreklerin üzerine bolca zeytinyağı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.