X
X

Kızılcık Tarhanası tarifi

11.10.2012 Perşembe 09:26 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kütahya'nın yöresel tatlarından Kızılcık Tarhanası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 yemek kaşığı kızılcık tarhanası
4 adet kuru soğan 
3 diş sarımsak
½ çay bardağı sıvıyağ

 
Yapılışı:
4 adet kuru soğan yemeklik doğranıp yarım  çay bardağı sıvıyağda pembeleşene kadar kavrulur. Soğanların  üzerini geçecek kadar sıcak su konulup bir taşım kaynatılır. 4 büyük bardak su konulur. Üzerine 3 tahta kaşığı tarhana eklenir. 1 tutam tuz atılıp devamlı karıştırılarak pişirilir. 3 diş sarımsak kaynamaya başlayan çorbanın üzerine rendelenir.
 
Kızılcık Tarhanası servise hazırdır.