X
X

Kulak Çorbası tarifi

23.11.2012 Cuma 11:33 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Aydın'ın yöresel tatlarından Kulak Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 su bardağı un
2 adet yumurta
200 gr az yağlı dana kıyma
1 tutam karabiber
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı:
2 su bardağı un yoğurma kabına alınır. Üzerine 2 yumurta kırılır. Bir tutam tuz eklenip yoğrulur. 200 gr. kıyma kavrulur, bir tutam karabiberle lezzetlendirilir. Yoğrulan hamur 3 adet bezeye ayrılır. İlk beze açılıp bir parmak kalınlığından biraz ince şeritlere ayrılıp mantı gibi kare kare kesilir. Her kareye mercimek tanesi kadar kıyma konulup üçgen şeklinde kapatılır. Katlanıp uçları birleştirilir.
 
Çorbaya önceden hazırlanmış 5 bardak et suyu konulur. Üzerine 1 bardak da normal su eklenir. Kaynamaya başlayınca içine kapatılan hamurlar atılır. 1 su bardağı haşlanmış nohut eklenip hamurlar pişene kadar kaynatılır. 1 yemek kaşığı terayağında 1 çay kaşığı toz biber kızdırılıp pişen çorbanın üzerine gezdirilir.
Kulak Çorbası servise hazırdır.