X
X

Küp Eti

02.05.2014 Friday 11:13 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kütahya'nın yöresel tatlarından Küp Eti, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
2 kg kuzu kuşbaşı et
15-20 adet arpacık soğan
3 yeşil biber
3 domates
5 diş sarımsak
9-10 top karabiber
1 yemek kaşığı tuz

Hamur için:
Un
Su
Tuz

YAPILIŞI:
Yeşil biberler ve domatesler iri iri doğranır. Bakır tencereye etin yağlı kısımları yerleştirilir. Üzerine arpacık soğanlar, etler, sarımsaklar, top karabiberler, yeşil biberler, domatesler ve tuz alınır. Tencerenin kapağı kapatılır. Kapağın kenarı için un, su ve tuz ile hamur yapılır. Hamurla kapak kenarı kapatılarak yemeği hava almadan pişmesi sağlanır. Kısık ateşte yaklaşık 4 saat pişirilir.