X
X

Kürt Köftesi

02.05.2014 Cuma 10:32 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ağrı'nın yöresel tatlarından Kürt Köftesi, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur
2.5 su bardağı su
3 yemek kaşığı kırık buğday
7 yemek kaşığı un
2 soğan
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik

Salça sos için:
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, pulbiber

Servis için:
Sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI:
Bulgur, kırık buğday, un, ince doğranmış soğan ve baharatlar bir kaseye alınır. Üzerine su eklenip yoğurulur. Köfte harcı avuç içinde sıkılarak şekillendirilir. Köfteler kaynar suya atılıp suyun yüzeyine çıkana kadar haşlanır. Süzülüp servis tabağına alınır. Salça sos için tereyağı ve sıvıyağ küçük tavada salçayla karıştırılır. Baharatlar ve çok az su eklenir. Köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sos gezdirilip servis yapılır.