X
X

Kuru Dolması tarifi

16.02.2012 Perşembe 10:14 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Kuru Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Kuru Biber
Kuru Kabak
Kuru Patlıcan
 
İç Harcı için:
2 Kase pirinç
8 Adet kuru soğan
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Demet maydanoz
1,5 Bardak zeytinyağı
1 Yemek kaşığı sumak ekşisi
Karabiber
Pul biber
Nane
 
Yapılışı:
Kuru biber, kuru kabak ve kuru patlıcanı ayrı ayrı haşlayıp hafif yumuşayınca suyunu süzüp, üzerine soğuk su ekledikten sonra bir kenara ayırın.İç harcı için 8 Adet kuru soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğradıktan sonra, 1,5 su bardağı zeytinyağı ile kavurun. 1 Yemek kaşığı domates salçasını ekleyip kavururken; karabiberi, pul biberi ve naneyi de ilave edin. 2 Kase pirinci güzelce yıkadıktan sonra malzemelerin üzerine ekleyin. 1 yemek kaşığı sumak ekşisini ve ince kıyılmış 1 demet maydanozu da ekleyip üzerine 1 barda su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.Hazırladığınız iç harcını, haşladığınız kuru sebzelerin içine doldurup ağılarını kapattıktan sonra geniş bir tencereye dizin. Tencereye 1 bardak su ekleyip, üzerine bir tabak kapattıktan sonra tencerenin kapağını da kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekip sebzeler iyice yumuşayınca, altını kapatıp servis yapın.

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI