X
X

Lamesli Mısır Ekmeği

17.04.2014 Perşembe 10:49 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Trabzon'un yöresel tatlarından Lamesli Mısır Ekmeği tarifi, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
1 küçük balkabağı
5-6 pırasa
3-4 kase mısır unu
1 paket toz maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz

YAPILIŞI:
Balkabağı yassı, pırasalar ince şekilde doğranır. Mısır unu, tuz, toz maya ve şeker sebzelere eklenip ılık su ile yoğurulur. Karışım mayalandırılır. Hamur yağlanmış fırın tepsisine yayılır. Önceden ısıtılmış 175 derecede fırında 10-15 dakika pişirildikten sonra fırının sıcaklığı 185 dereceye çıkartılır. İçini çekene kadar pişirilir.