X
X

Maldum tarifi

11.06.2012 Pazartesi 15:00 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mardin'in yöresel tatlarından Maldum tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
200 gr dana kıyma 

200 gr kuzu kıyma 
6 patlıcan 
3 domates
2 sivribiber  
½ soğan
3 diş sarımsak
½ demet maydanoz 
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Ayçiçek yağı 

Salçalı su: 
1 kaşık salça 
2 bardak sıcak su 
Tuz 

Yapılışı: 
6 patlıcan kabukları soyulmadan parmak kalınlığında doğranır, tümü tavada kızartılır. Köftesinin harcı için 200 gr dana kıyması, 200 gr kuzu kıyması, ince kıyılmış yarım demet maydanoz ve yarım soğan, 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ve1 tatlı kaşığı karabiber karıştırılır ve yoğrulur. Domatesler dilim dilim doğranır. Malzemeler, bir fırın tepsisine ikişer patlıcan ve köfte, arasına 1 dilim domates koyularak dizilir. Üzeri 2 sivribiberle süslenir. 1 kaşık salça, 2 bardak sıcak su ve tuzla hazırlanan salçalı su üzerine gezdirilir, 200 derecedeki fırında pişirilir. 
Maldum, servise hazırdır.