X
X

Mercimekli Bad

21.05.2014 Wednesday 12:02 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ım yöresel tatlarından Mercimekli Bad, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
1 kase yeşil mercimek
Yarım kase ince bulgur
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet taze nane
2 adet kuru soğan
3 adet domates
2 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kimyon
İri çekilmiş ceviz içi
Asma yaprağı

Yapılışı:
Bir gece önceden ıslatılmış yeşil mercimek yumuşayana kadar haşlanır. İçine ince bulgur eklenip tencerenin kapağı kapatılarak bulgurun şişmesi sağlanır. Diğer tarafta yeşil soğan, maydanoz ve dereotu ince kıyılır. Domates ve soğan küçük küpler şeklinde doğranır. Tüm malzeme karıştırılır. Hafifçe sulandırılır. Asma yaprağı ile servis yapılır. (isteğe bağlı olarak limon eklenebilir.)