X
X

Mercimekli Kısır

14.05.2014 Wednesday 12:18 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Mercimekli Kısır, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
2 kase yeşil mercimek
3 kase ince bulgur
1 bağ taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 çay bardağı sıvıyağ
Mor lahana
3 yemek kaşık domates salçası
2 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI
Mercimek su ile bir tencereye alınıp pişirilir. Mercimek pişince bulgur eklenir. 1-2 dakika karıştırılıp tencere ocaktan alınır. Tencerenin kapağı kapatılıp bulgurun demlenmesi sağlanır. Karışım bir kaba alınır. Ayrı bir tavada salça, sıvıyağ ve baharatlar birkaç dakika kavrulur. Karışım bulgurlu mercimek üzerine dökülüp el ile homojen hal alıncaya kadar karıştırılır. Taze soğan, maydanoz, dereotu ve mor lahana doğranıp limon suyu mercimekli kısıra eklenir. Karıştırılıp servis yapılır.