X
X

Meyveli Pastacıklar

07.05.2014 Çarşamba 10:14 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mersin'in yöresel tatlarından Meyveli Pastacıklar, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Krema için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
2 paket vanilya

Çilek muhallebisi için:
1 kase çilek
1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1.5 yemek kaşığı nişasta

Kivi muhallebisi için:
2-3 kivi
1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1.5 yemek kaşığı nişasta
 
Havuç muhallebisi için:
2 havuç
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1.5 yemek kaşığı nişasta

YAPILIŞI:
Krema için tüm malzeme derin bir tencereye alınıp karıştırılarak kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Muhallebi için çilek rondodan geçirilip üzerine su, şeker ve nişasta eklenip karıştırılır. Kivi muhallebisi için kivi soyulup rondodan geçirilip üzerine su, şeker ve nişasta eklenip karıştırılır. Havuç muhallebisi için havuçlar rendelenip kavrulduktan sonra Hindistan cevizi, su, şeker ve nişasta ile karıştırılır. Kalıpların yarısına meyveli muhallebiden yayılır. Üzerine de kremadan konulur. Buzdolabında bekletilip ters çevirilerek servis tabağına alınır.

MUTFAĞIM VİDEOLARI