X
X

Patlıcan Çığırtma

06.05.2014 Salı 10:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Patlıcan Çığırtma, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
8 patlıcan
1 soğan
4 diş sarımsak
7 domates
Tuz, şeker
Zeytinyağı
Yarım çay bardağı su

Kızartmak için: Sıvıyağ

YAPILIŞI:
Patlıcanlar alacalı soyulup çizikler atılır. Bol yağda kızartılır. Soğan yarım ay şeklinde doğranır. Sarımsaklar dilimlenip soğanlarla zeytinyağında kavrulur. Domates rendelenip tencereye alınır. Tuz ve şeker eklenir. Karıştırılıp özleştikten sonra patlıcanların üzerine yayılır. Hiç kaşık değdirmeden kısık ateşte pişirilir.