X
X

Patlıcan Reçeli tarifi

28.06.2012 Perşembe 10:14 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Iğdır'ın yöresel tatlarından Patlıcan Reçeli'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

1 kg patlıcan
1 kg toz şeker
2 yemek kaşığı kireç
1 tutam zey veya limon tuzu
1 paket vanilya
2 adet limon
2 adet karanfil
 
Şerbeti için:
2 ½ su bardak şeker
2 ½ bardak su
 
Yapılışı:
Patlıcanların kabukları ince ince soyulur. 2 yemek kaşığı kiraç eklenen suda bir gece bekletilir. (Kireç patlıcanların haşlanırken dağılmasını önler) Patlıcanlar durulanıp yumuşanayan kadar haşlanır.Şerbeti için; 2 buçuk bardak toz şeker 2 buçuk bardak suyla birlikte koyulaşana kadar kaynatılır. 1 tutam zey veya limon tuzu katılır.Bütün olarak haşlanan patlıcanlar süzülüp soğumadan sıcak şerbetin içine atılır. Üzerine 1 paket vanilya serpilir. 2 adet dilimlenmiş limon ve 2 tane karanfil ile kısık ateşte şerbetle birlikte biraz daha pişirilir.
 
Patlıcan Reçeli servise hazırdır.