X
X

Pazılı Burma tarifi

10.01.2013 Thursday 10:07 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Trabzon'un yöresel tatlarından Pazılı Burma tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamur için:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
 
İç malzemeleri:
5 bağ pazı
5 adet soğan
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kasesi pirinç
1 paket kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
1 yumurta sarısı, 5 yemek kaşığı yoğurt, biraz su ve sıvı yağ, 3 su bardağı un ile güzelce yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur dinlenirken, pazılar ince ince doğranır. Doğranan pazılar bir kase pirinçle haşlanırken, küp küp doğranan soğanlar yağda kavrulmaya başlanır. Bu sırada haşlanan pazı ve pirincin suyu iyice süzülür. Suyu alınan pazı ve pirinçler soğanlara eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Kavrulan malzemeler bir kaba alınırken dinlenen hamur bezelere bölünür ve nişastayla açılır. Açılan yufkaların içerisine pazılı malzeme eklenir ve yuvarlanarak sarılır. Sarılma işleminiz ardından yufka büzülerek fırın tepsisine yerleştirilir. Ayırılan tüm bezelere aynı işlem uygulanarak  üzerlerine yumurta sarısı ve eritilmiş tereyağı sürülür. Isıtılan fırında pişirilir.
 
Pazılı burma sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN