X
X

Peynirli Açık Pide

06.05.2014 Tuesday 10:44 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Peynirli Açık Pide, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Hamur için:
1 paket toz maya
1 kg un
Su

Üzeri için:
1 kg tulum loru
1 demet maydanoz
4 çarliston biber
4-5 domates
Karabiber


YAPILIŞI:
Hamur için toz maya, un ve ılık su ile yumuşak bir hamur yoğurulur. Üzerine yağ sürülüp 20 dakika dinlendirilir. Üzeri için tulum loru, kıyılmış 1 demet maydanoz, karabiber, ince doğranmış biber ve domates iyice harmanlanır. Dinlenip kabaran hamur fırın tepsisine elle bastırılarak yayılır. Üzerine hazırlanan peynirli karışım yayılır. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.