X
X

Pırasa Yoğurtlusu tarifi

17.10.2012 Çarşamba 16:20 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sinop'un yöresel tatlarından Pırasa Yoğurtlusu tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 demet pırasa
1 kase un
1 tatlı kaşığı pul biber
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak

 
Kızartmak için;
Sıvıyağ
 
Yapılışı:
Pırasalar birer parmak uzunluğunda doğranır. 1 tatlı kaşığı tuz serpilen kaynayan suda haşlanıp soğutulur. Tencereye bol sıvıyağ konulur. Pırasalar una bulanıp kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartılır.
Sos için; ayrı bir tavada pulbiber ve biraz sıvıyağ kızdırılır. 3 diş sarımsak dövülüp 1 kase yoğurtla karıştırılır. Kızarmış pırasaların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Biberli sos gezdirilir.
 
Pırasa Yoğurtlusu servise hazırdır.