X
X

Pirinçli İçli Köfte tarifi

08.10.2012 Pazartesi 09:46 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Pirinçli İçli Köfte tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

Dışı için:
4 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı un
 
Harcı için:
500 gr. az yağlı dana kıyma
4 soğan
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
2 çay kaşığı karışık baharat
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı toz biber
1/2 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
Pirinç ıslatılıp yumuşatılır, yıkanan pirinçler suyla birlikte ocağa alınır. Soğanlar köftelerin içinde eriyecek kadar ince ince kıyılır ve sıvı yağla  bir tencereye alınır. Az yağlı dana kıyma, pembeleşen soğanlar ve baharatlarla iyice karıştırılır, incecik kıyılan maydanozlar da harca eklenir. Tüm malzeme ocakta bir iki defa çevrilerek kıvama getirilir. İçli köftenin kıyma harcı cam bir kaba alınır, soğutulur.
 
Yumuşayan pirinçler unla yoğrulmak  üzere yuvarlak bir kaba alınır. Pirinç ve undan yoğrulan hamurdan ufak bezeler koparılır. Yumurta şeklindeki bezelerin içleri  oyularak  harcı yerleştirilir.
 
Köfteler ıslatılan avuç içinde  döndürülerek kapatılır. İçli köfteler  bir fincan suyla çırpılmış  yumurtaya yatırılır ve kızgın yağda kızartılır. Rengini alan köfteler servis tabağına alınır.