X
X

Şalgam Dolması tarifi

01.10.2012 Pazartesi 10:47 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzurum'un yöresel tatlarından Şalgam Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
10 adet şalgam
300 gr. dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay tabağı pirinç
3 çay kaşığı reyhan
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
8 kaşık yoğurt
3 diş sarımsak
 
Yapılışı:
10 adet şalgam elma gibi soyulur. Enine orta kalınlıkta dilimlere ayrılır. 2 adet kuru soğan küçük küçük doğranıp 300 gr. dana kıymanın üzerine eklenir, 3 çay kaşığı tuz ve reyhan serpilir. 1 çay tabağı kadar pirinç yıkanıp süzülür ve kıymaya eklenir. Tüm malzemeler kıyma gibi yoğrulur. Hamburger yapar gibi İki dilim şalgam arasına kıymalı iç yerleştirilir. Tüm dilimlerden bu şekilde dolmalar hazırlanıp tencereye dizilir. 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur üzerine 1 çay bardağı su dökülür. Şalgam dolmalarının üzerine hazırlanan salça sosu dökülür. Dolamalrın üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenen yemek pişmeye bırakılır. Yoğurt dövülmüş sarımsakla karıştırılıp yanında servis edilir.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI