X
X

Şalgam Dolması

16.04.2014 Çarşamba 13:24 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Şalgam Dolması tarifi, Mutfağım programında...

MALZEMELER

1 KG ORTA BÜYÜKLÜKTE ŞALGAM
1/2 KG YAĞSIZ KIYMA
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
MAYDANOZ
2  SOĞAN
TUZ, KARABİBER
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
 
YAPILIŞI

ŞALGAMLAR SOYULUR. ORTA İNCELİKTE HALKA DİLİMLENİR 20 DAKİKA HAŞLANIR. ACI SUYU GİDİNCE SOĞUK SUYA KONULUP DİRİLTİLİR. AYRI YERDE KIYMA, PİRİNÇ, MAYDANOZ, SOĞAN, TUZ VE KARABİBER BİRLEŞTİRİLİR. KÖFTELER HAZIRLANIR. 2 ŞALGAM ARASI KÖFTE KONUP TENCEREYE YERLEŞTİRİLİR. MALZAMELER BİTİNCE SALÇALI SU ÜZERİNE DÖKÜLÜR. TEREYAĞI KONUP YARIM SAAT PİŞİLİR.