X
X

Şekerli Peynir Böreği

05.05.2014 Pazartesi 09:53 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Şekerli Peynir Böreği, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Hamur için:
1 kg un
1 çay kaşığı yaş maya
Tuz
Su

Üzeri için:
1 kg Antep peyniri
Yarım kg toz Antep fıstığı
Yarım kg şeker
4 yumurta
2 yemek kaşığı sade yağ


YAPILIŞI:
Hamur için un, su, tuz ve maya karıştırılıp yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur mayalanması için 1 saat dinlendirilerek mayalandırılır. Üzeri için Antep peyniri rendelenir. Yumurtalar, şeker, sadeyağ ve toz Antep fıstığı karıştırılır. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp merdaneyle açılır. Hamurların üzerine peynirli harçtan sürülür. Hamurun kenarları açık pide şeklinde kıvrılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar 10-15 dakika pişirilir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI