X
X

Sıkıcık Çorbası tarifi

05.10.2012 Cuma 10:25 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kütahya'nın yöresel tatlarından Sıkıcık Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Suyu için,
3 bardak et suyu
2 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
 
Harcı için;
1 su bardağı bulgur
3 yemek kaşığı   tarhana
1 adet yumurta
1  yemek kaşığı  un
1 tatlı  kaşığı nane
1 tatlı  pul biber
1 çay  kaşığı karabiber
 
Sosu için;
Yoğurt
Sarımsak
 
Tepsi için; 
1 su bardağı un
 
Yapılışı:
1 su bardağı bulgur yoğurma kabına alınır ve  yumuşatmak için sıcak suyu verilir.
1 soğan soyulur ve  kıyılır. Soğanlar sıvı yağ ve tereyağıyla kavrulmaya alınır. Kavrulan soğanlara salçası eklenir. Bulgura nane, pul biber ve karabiberi verilir, bir yumurta ve azar azar suyla harç yoğrulmaya başlanır. Harçtan çimdik köfteler yuvarlanır ve unlanmış bir tepsiye alınır. 3 yemek kaşığı tarhana, et suyu, bir miktar sıcak sudan yapılan çorba suyuna bulgur köfteleri dökülür. Sıkıcık çorbası derin bir servis kasesinde sunulur. Çorbanın yanında sarımsaklı yoğurdu hazırlanıp bir kasede çorbayla birlikte sunulur.