X
X

Simit Kebabı

23.05.2014 Cuma 10:29 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Simit Kebabı, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
1 kg az yağlı zırh kıyması
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı ılık su
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

YAPILIŞI:
Simit ılık su ıslatılıp 15-20 dakika bekletilir. Sarımsaklar ayıklanıp rondodan geçirilir. Diğer malzemeler eklenip iyice yoğurulur. Hazırlanan kebap karışımından avuç içi büyüklüğünde alınıp şişe geçirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ya da mangalda pişirilir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI