X
X

Sivas Hurması tarifi

18.09.2012 Salı 12:03 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Sivas Hurması tarifi, Mutfağım programında...

Hamuru için:
Aldığı kadar un
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
kabartma tozu
vanilya

Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
bir parça ekmek kabuğu 
limon suyu

Şerbeti için:
2 su bardağı şekere 2 su bardağı su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra içine bir parça kuru ekmek atılır. Şerbetlenmesi beklenen karışıma hazır olmaya yakın, birkaç damla limon suyu ve yarım çay bardağı su eklenir. 

Hamuru için:1 paket margarin erimeye bırakılır. Margarin erimeye yakın, içine 1 çorba kaşığı tereyağı eklenir, karışım tamamen eriyince, soğumaya bırakılır. 1 çay bardağı ayçiçeği yağı, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı yoğurt bir kaseye alınır, soğumaya bırakılan yağ karışımı kaseye yavaş yavaş dökülürken, tüm karışım bir kaşık yardımıyla karıştırılır. 1 çay bardağı ceviz dövülerek karışıma eklenir. 1 paket vanilya ve kabartma tozu serpildikten sonra aldığı kadar un yavaşça dökülerek elle karıştırılmaya başlanır.

Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hamur kıvama gelince koparılan küçük parçalar elde iri bezeler oluşturularak şekle sokulur. Bezeler kalbura yatırılarak girintili çıkıntılı şekillendirilir ve fırın tepsisine dizilir. Hurmalar 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişmeye bırakılır. Pişen hurmalar soğumaya alınır. Ilık şerbet süzülerek bir kaşık yardımıyla pişmiş ve soğutulmuş hurmaların üzerine dağıtılır. Tatlımız servise hazırdır.

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI