X
X

Sivas Usulü Saç Kebabı

16.04.2014 Çarşamba 13:24 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Sivas Usulü Saç Kebabı tarifi, Mutfağım programında...

MALZEMELER:

1 KG YAĞSIZ KUŞBAŞI KUZU ETİ
1/2 KG DANA ETİ
1 SOĞAN
10 DİŞ SARIMSAK
2 PATATES
6-7 SİVRİ BİBER
2 DOLMALIK KIRMIZI BİBER
5 PATLICAN
3 DOMATES
TUZ, KARABİBER, PULBİBER
SIVI YAĞ
TEREYAĞI

YAPILIŞI:

DANA ETLERİ TENCEREYE KONUP SUYU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR. SAC İÇİNE KUZU ETLERİ KONUP KAVURULUR. DANA ETİ VE KUZU ETİ SAC İÇERİSİNDE KARIŞTIRILIR VE İYİCE KAVRULUR. SOĞAN, SARIMSAK KONUP ÇEVRİLİR. SİVRİ BİBER, DOLMALIK KIRMIZI BİBER ORTA KALINLIKTA DOĞRANIP ETE KONULUR ÇEVRİLİR. KÜP KÜP DOĞRANMIŞ PATATESLER KIZARTILIR. ETE KARIŞTIRILIR. PATLICANLAR İNCE UZUN DORANIP  KIZARTILIR. ETİN ETRAFINA GÖKKUŞAĞI GİBİ PATLICANLAR YERLEŞTİRİLİR. ARALARINA DA KIZARTILAN SİVRİ BİBERLER YERLEŞTİRİLİR. ORTAYA KÜP KÜP DOMATESLER DOĞRANIP KONUR. BOL PUBİBER KARABİBER KİMYON  TUZ VE YARIM SU BARDAĞI SU EKLENİR. KAPAĞI KAPALI OLARAK 10 DAKİKA PİŞİRİLİR.