X
X

Soğan Kebabı

25.04.2014 Cuma 12:03 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Soğan Kebabı, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
2 kg kebaplık soğan
1 kg orta yağlı bıçak arası et
Tuz

Sos için:
Yarım su bardağı nar ekşisi
1 çay bardağı su
Tuz

YAPILIŞI
Bıçak arası kıyma tuz ile yoğurulup köfteler hazırlanır. Soğanlar kabukları temizlenmeden ortadan ikiye kesilir. Hazırlanan köfteler kesilen soğanların ortasına yerleştirilir ve fırın tepsisine dizilir. Sos için nar ekşisi  ve tuzla çırpılır. Tepsideki kebapların üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir.