X
X

Sucukaki Köfte tarifi

02.10.2012 Salı 10:39 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir Urla'nın yöresel tatlarından Sucukaki Köfte tarifi, Mutfağım programında...

Hamuru için:

1 kg yağsız dana kıyma
2 adet soğan
1 adet yumurta
Sarımsak
Ekmek içi
Kimyon
Karabiber
Kekik
Tarçın
 
Sosu için:
3 adet domates
Sarımsak
Sirke
 
Yapılışı:
Bir kilo dana kıymaya iki adet rendelenmiş  soğan  ve isteğe bağlı sarımsak eklenir. Yoğurma kasesine alınan harcın üzerine karabiber, kekik, kimyon ve tarçın  gezdirilir. Son olarak bir yumurta ve ıslatılıp sıkılan ekmek içleriyle birlikte harç yoğrulur.
 
Köfteler şekillendirilip tabağa dizilirken, tavada  mısırözü yağı kızdırılır. Köftelerin iki yüzü de yağda kızartılır.
 
Üç adet domates püre haline getirilir ve yağlanmış tavaya alınır. İsteğe bağlı sarımsak kıyılarak sosa eklenir. Göz kararı sirke dökülerek karıştırılır ve pişirilir. Sos, kızaran köftelerin üzerine dökülerek servis yapılır.
 
Sucukaki köfte hazırdır.