X
X

Sürfüllü tarifi

23.10.2012 Salı 16:22 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bakü'nün yöresel tatlarından Sürfüllü tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
700 gram un
1 kg kurutulmuş et 
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı biber salçası 
Kekik
 
Yapılışı:
Hamur yoğrulur. Başparmak kalınlığında kesilen hamur parçaları kalem kalem yuvarlanarak uzatılır. Ardından hafif unlu bir kesme tahtasıüzerinde küçük parçalar halinde dilimlenir. Hamurun haşlama suyuna 3 kaşık tuz attıktan sonra tencere ocağa alınır. Hamur parçaları kesme tahtasının üstündeparmakla  sıkıştırılarak  içlerine doğru kıvrılır.
 
Muskaya benzer bir şekil elde edilir. Her birine tek tek özenilerek açılan hamurlar kaynayan suya atılır. Tereyağında biber salçası kavrulur ve  lobyalı pilav için de hazırlanan ve ikinci sefer haşlanan etlerin üstüne alınır. Biber salçası ve et kaynayarak özleşir. Diğer gözde yaprak yaprak hamurlar kaynamaya devam eder.  İyice süzülen hamurlar ayrı bir tabağa alınır. Önce et  suyu ardından yumuşacık haşlanan eti eklenir.Sürfüllü servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI