X
X

Tandır Çorbası Tarifi

27.12.2013 Cuma 11:03 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Tandır Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı fasulye
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı bulgur
1 soğan
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gram tandır eti
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
Tuz

Yapılışı:
Nohut ve fasulye akşamdan ıslatılır. Tandır eti bir tencereye alınıp haşlanır. Haşlama suyundan çıkartılıp soğuduktan sonra minik minik doğranır. Zeytinyağı ve tereyağı bir tencereye alınıp rendelenmiş soğan kavrulur. Salça eklenip kavrulmaya devam edilir. Nohut, fasulye, mercimek, bulgur, tandır eti ve baharat eklenir. 2 su bardağı kadar et suyu ve su eklenip pişirilir. 

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN!