X
X

Tavuk Çığırtması tarifi

11.09.2012 Salı 17:27 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bakü'nün yöresel tatlarından Tavuk Çığırtması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

1 adet tavuk
8 adet yumurta
4 adet soğan
Zerdeçal
Pul biber
 
Yapılışı:
Parçalara ayrılmış bir tam tavuğa ikişer tatlı kaşığı kadar tuz ve pul biber serpilirek iyice yedirilir. Baharatlanan tavuk genişçe bir tencerede kızartılır, üzerine zerdeçal serpilir. 4 adet soğan kıyılır ve tereyağında sotelenir. 8 adet yumurta bir kaseye kırılır ve çırpılır. Sotelenen soğanlar tavukların üzerine yayılır. Bir miktar limon tuzu serpildikten sonra çırpılmış yumurtalar da tavukların üzerine dökülür.
 
Tavuk çığırtması servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI