X
X

Tekmil Fava tarifi

04.09.2012 Salı 10:40 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Tekmil Fava'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

1 kase kuru iç bakla
2 büyük boy kuru soğan
1 adet küp şeker
2 demet dereotu
Zeytinyağı
 
Yapılışı:
1 kase akşamdan ıslatılmış kuru iç bakla tencereye koyulur. Üzerine 1 büyük boy iri doğranış soğan eklenir. Üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Biraz zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve 1 adet küp şekerle birlikte yaklaşık  20 dakika haşlanır. 1 büyük boy soğan piyazlık  doğranır. 2 demet dereotu kıyılır. Piyazlık soğanlarla dereotunun yarısı harmanlanır. Dereotunun diğer yarısı favayla karıştırılır. Fava servis tabağına dökülür. Sertleşene kadar buzdolabında bekletilir.
 
Tekmil Fava yanında dereotlu soğanla servis edilir.


MUTFAĞIM VİDEOLARI