X
X

Tepsi Katmeri

21.04.2014 Pazartesi 11:50 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Tepsi Katmeri, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Hamur için:
1.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı maya
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tutam şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç harç için:
250 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı ceviz içi

Üzeri için:
250 gram tereyağı
2 yumurta sarısı

YAPILIŞI:
Hamur için tüm malzeme bir kaba alınıp yoğurulur. Hamurun mayalanıp kabarmaması için hemen 3 eşit parçaya bölünür. Hamurlar teker teker açılır. Tereyağı eritilip hamurların üzerine sürülür. Hamurlar üst üste konulup elle tepsi büyüklüğünde açılır. Tekrar yağlanır. Yuvarlak hamurun karşılıklı iki kenarı katlanarak ortaya getirilir. Hamurun üzerine peynir-kıyılmış maydanoz ve iri çekilmiş cevizden oluşan iç harç yayılır. Hamurun kapatılmamış diğer iki kenarı ile iç harcın üzeri kapatılır. Kapatılan bölüm alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine alınır. Elle genişletilerek tepsiye yayılır. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülüp çizik atılarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI