X
X

Toyga Çorbası tarifi

20.09.2012 Perşembe 17:30 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Toyga Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 su bardağı yarma
2 adet kabak
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı un
 
Sosu için:
1 kg. Yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
 
Yapılışı:
Yarmalar bir yoğurma kasesine alınır üzerlerine  1 yemek kaşığı un, 2 tatlı kaşığı da tuz dökülür. İki bardak su eklendikten sonra malzemeler karıştırılır. Yarmalar suyunu çekinceye kadar unla yoğrulur. İki adet kabak alacalı soyulur ve  tavla zarı büyüklüğünde doğranır.  Tencereye kaynar su alınır ve doğranmış kabaklar tencereye atılır. Çiğköfte gibi yoğrulan köfte harcından minik köftecikler yapılır ve kabakların ardından tencereye atılır. Pişen köfteler ve kabaklar ayrı bir tabağa alınır. Sıvı kıvamda bir  kilo ev  yoğurdu  genişçe bir servis kabına alınır.  Haşlanmış kabak ve yarma köfteleri yoğurdun içine dökülür  ve hepsi  güzelce karıştırılır. Toyga çorbasının üstü  için bir yemek kaşığı tereyağı eritilir. Tereyağına pul biberleri  de eklenip  yakıldıktan sonra  sos,  toyga çorbasına dökülür.
 
Toyga çorbası hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI