Malzemeler:
4 su bardağı yarma
2 adet kabak
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı un
Sosu için:
1 kg. Yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Yapılışı:
Yarmalar bir yoğurma kasesine alınır üzerlerine 1 yemek kaşığı un, 2 tatlı kaşığı da tuz dökülür. İki bardak su eklendikten sonra malzemeler karıştırılır. Yarmalar suyunu çekinceye kadar unla yoğrulur. İki adet kabak alacalı soyulur ve tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Tencereye kaynar su alınır ve doğranmış kabaklar tencereye atılır. Çiğköfte gibi yoğrulan köfte harcından minik köftecikler yapılır ve kabakların ardından tencereye atılır. Pişen köfteler ve kabaklar ayrı bir tabağa alınır. Sıvı kıvamda bir kilo ev yoğurdu genişçe bir servis kabına alınır. Haşlanmış kabak ve yarma köfteleri yoğurdun içine dökülür ve hepsi güzelce karıştırılır. Toyga çorbasının üstü için bir yemek kaşığı tereyağı eritilir. Tereyağına pul biberleri de eklenip yakıldıktan sonra sos, toyga çorbasına dökülür.
Toyga çorbası hazırdır.