X
X

Yaş Tarhana Çorbası tarifi

31.01.2012 Salı 10:02 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tokat'ın yöresel tatlarından Yaş Tarhana Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg yoğur
t1,5 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı buğday
1 su bardağı kırık yarma
Yarım su bardağı nohut
Tereyağı
Sarımsak
Nane
       
Yapılışı:
1 kg yoğurdu genişçe bir kaba alınıyor üzerine 1,5 yemek kaşığı un eklenip çırpıcı yardımıyla karıştırılıyor, bir tencereye alınıyor, içine önceden haşlanmış buğday ekleniyor. Karıştırarak pişiriliyor, yarım bardak da yarma ekleniyor. Kıvamı kontrol edilerek, karıştırılarak pişirilmeye devam ediliyor. (Kıvamı koyu geldiyse su ekleyebilirsiniz) Pişmeye yakın yarım su bardağı nohut ekleniyor, biraz daha sıcak su ve tuz ekleyerek karıştırmaya devam ediliyor. Kaynadıktan son Yaş Tarhana Çorbası servise hazır hale geliyor. Tereyağı eritiliyor, nane eklenerek sos hazırlanıyor ve servis tabağına alınan Yaş Tarhana Çorbası'nın üzerine ekleniyor. Eğer Yaş Tarhana Çorbası'nı saklayıp daha sonra yemek isterseniz koyu kıvamlıyken ve nohutları eklemeden kavanozlara doldurup yaklaşık 6 ay dolapta bekletebilirsiniz.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN