X
X

Yoğurtlu Kabaklı Köfte tarifi

20.06.2012 Çarşamba 11:08 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Yoğurtlu Kabaklı Köfte'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

2 su bardağı yarma ya da ince bulgur
1 su bardağı mercimek
3 adet kabak
½ kg süzme yoğurt
½ kg normal yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 diş sarımsak
Sosu için:
Tereyağı
Nane
Pul biber
Yapılışı:
3 adet kabağın kabukları kazınır, küp küp doğranıp 3 yemek kaşığı zeytinyağında diri kalacak şekilde kızartılır, kağıt havluya çıkartılır. Ilık suyla yoğrulan 2 su bardağı yarmadan çimdik köfteler hazırlanır, tuz eklenen sıcak suda haşlanır ve süzülür. Eziciden geçirilen 5- 6 diş sarımsak, yarım kilo normal yoğurt ile yarım kilo süzme yoğurtla karıştırılır. Köfteler, kabaklar, önceden haşlanmış 1 su bardağı mercimek ve sarımsaklı yoğurt karıştırılır. Üzerine tereyağı, nane ve pul biberle hazırlanan sosu gezdirilir.
Yoğurtlu Kabaklı Köfte, servise hazırdır.