X
X

Sultan, hayatın içinden çok sıcak bir dizi

25.06.2012 Pazartesi 13:23 (Güncellendi: 08.11.2016 - 16:15)

“Yabancı Damat”ın sevecen annesi Seray Gözler, şimdi benzer bir rolle “Sultan”da...

Dizide eşi tarafından terk edilen Sultan’ın annesi Karaca’yı oynayan Gözler, çekimler nedeniyle aylardır Diyarbakır’da... Ve halinden çok da memnun, çünkü bu şehrin onun için anlamı büyük: “Eşimle 1992 senesinde çıktığım turne sırasında orada tanışmıştım. Bu yüzden Diyarbakır benim için çok özel bir yerdir.”

 
“Sultan”ın çekimleri nedeniyle aylardır Diyarbakır’dasınız. Diyarbakır’a alışabildiniz mi, orada günler nasıl geçiyor?
- İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda olduğum için turneler nedeniyle Diyarbakır’a pek yabancı değildim zaten. Eşimle de (Saydam Yeniay) 1992 senesinde çıktığım turnede tanışmıştım hatta... O da Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’ndaydı. Bu yüzden Diyarbakır çok özel bir yerdir benim için. “Sultan”, izleyiciye buranın sadece televizyon haberlerinde görüldüğü kadar olmadığını anlatacak, şehrin insanıyla, dokusuyla, kültürüyle ve tarihiyle tanınmasını sağlayacak bir dizi...
 
“Yabancı Damat”ta Gaziantep şivesiyle konuşuyordunuz. Herhalde o tecrübe, bu dizi için gereken Diyarbakır şivesini oturtmanızda avantaj sağlamıştır.
- Şive olayı gerçekten çok hassas bir konu... “Yabancı Damat”ta Antep şivesiyle oynamanın katkısını yadsıyamam ama Diyarbakır şivesiyle arasında çok büyük farklar var. Ekip olarak Diyarbakır şivesini en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Ne kadar doğru yapmaya çalışsak da mutlaka eleştirenler olacaktır. Benim için önemli olan Diyarbakır insanını en samimi biçimde anlatmak...
 
KARACA’NIN EVLİLİĞİNDE AŞK EKSİK
Dizide Sultan’ın annesi Karaca rolündesiniz. Dört de çocuğunuz var. Ama sanki biraz pasif bir anne gibi... Sizce Karaca, çocuklarına ne kadar kol kanat gerebiliyor?
- Karaca bulunduğu koşullar içerisinde evlatlarına sahip çıkmak için elinden geleni yapan ama zaman zaman çaresiz kalan bir kadın...
 
Aziz’e karşı bastırılmış duyguları olan, evliliğine zarar gelmesin diye çabalayan biri gibi mi biraz?
- Karaca-Aziz ilişkisinde, Karaca toparlayan, idare eden taraf... Aziz ise evliliğinde aşkın eksikliğini hissedip, yer yer susan ama gerektiğinde elini masaya vuran bir karakter.
 
“SULTAN” HAYATIN İÇİNDEN ÇOK SICAK BİR DİZİ
“Sultan” daha ilk bölümden büyük ilgi gördü. Seyirci kitlesi katlanarak artıyor. Bu başarı hakkında siz neler söylemek istersiniz?
- “Sultan”, bir hayatın içindeki her rengi barındıran çok sıcak bir hikaye. Bunun için de çok beğenildiğini düşünüyorum. Yaptığımız işin beğeniliyor olması bizleri tabii ki sevindiriyor ve onore ediyor.
 
Hürriyet-Kelebek