X
X

Fırında patatesli somon

26.05.2010 Çarşamba 15:19 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tam Tadında programından doyumsuz bir lezzet

MALZEMELER

- 3 Porsiyon Somon Balığı
- Kıyılmış Dereotu
- 2 Diş Sarımsak
- Limon Suyu
- Tane Karabiber
- 5 Patates
- Rendelenmiş Kaşar
- Toz Kırmızı Biber
- Kıyılmış Maydanoz
- Tuz

YAPILIŞI

Patatesler kabuklarıyla birlikte yarım bardak suda 8 dk. haşlanır. Haşlanan patateslerin kabak oyucu ile içleri oyulur.Çıkarılan patates içleri çatalla ezilir.  Tatlı toz biber, tuz, rendelenmiş kaşar peyniri  ve ince kıyılmış maydonoz ilave edilir. Hazırlanan  bu karışımla patatesler doldurulur ve fırın kabına dizilir. Üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürülen patateslere tuz ve  karabiber  ilave edilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir. Zeytinyağı ve  dereotu konmuş  kaba, yarım limon suyu, sarımsak, pul biber ve tane karabiber konarak bir sos hazırlanır.Balıkların her iki tarafı hazırlanmış bu sosa bulanır. Kızdırılmış tavada pişirilir.