X
X

Sürprizli civcivler

12.05.2010 Çarşamba 11:06 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Emel Başdoğan'dan doyumsuz bir tarif...

Başdoğan, izleyicilerine sürpriz bir yemek ve birbirinden şık kanepeler yaptı. Sürprizli Civcivler, 7’den 70’e herkesin vazgeçilmezi olacak. Sürprizli civcivlerle ciğer sevmeyen kalmayacak.

“Sürprizli Civciv” leri yapabilmek için gerekli malzemeler:


Tavuk ciğer pateden yapılmış yeşil yumurtalar için

75 gr  tereyağı
75 gr tavuk yağı
1 bardak kıyılmış soğan
2 diş sarmısak ezilmiş
500 gr tavuk ciğeri
3/4 tk tuz
kekik
karabiber
yarım bardak tavuk suyu
3 yk üzüm sirkesi
2 katı yumurta
yeşil toz fıstık (baklavalık boz fındık)


Dereotlu kraker için

325 gr  un
2 yk kabartma tozu
1 tk tuz
75 gr sıvıyağı
75 gr süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu


Sürprizli Civciv’lerin yapılışı:

Ciğer pateleri yaparak başlayın:

Yumurtaları haşlayın. Tavuk yağını kısık ateşte eritin, soğanları ekleyip yine kısık ateşte 15 dakika süreyle kavurun. Sarmısağı ekleyin, ateşi çok kuvvetli yaparak, tavuk ciğerlerini ekleyin. Sadece iki dakika kavurun.  Tuz, biber ve kekik ekleyin. Tavuk suyunu ekleyip 4 dakika pişirin. İçleri hemen hemen çiğ kalmalı Lezzet ve doku açısından bu önemli.  Yoksa plastik bir süngere benzer. Delikli kepçe ile ciğerleri bir tabağa alın.Kalan suyu kaynatarak 1 çay bardağı olacak kadar azaltın. Ateşten alın. Sirkeyi  ekleyin. Hepsini birden ciğerlerin üzerine dökün. Oda ısısında soğumaya bırakın. Robotta ciğerleri, yumurtaları ve tereyağını püre yapın. Gerekirse tuz biber ekleyin. Buzdolabına kaldırın. en az dört saat bekletip yumurta yapın. Yumurtaları yesil fıstığa bulayın.


Dereotlu krakeri hazırlayın:

Kuru malzemeleri karıştırın. Diğer malzemeleri ekleyin, cok kısa karıştırın. 30 dakika bekletin.  Hamurunzu açın. Civ civ kalıp ile kesin. 15 dakika 180 derecede pişirin. Krakerlerin üzerine birer parça tereyağı sürün ve önceden hazırlamış olduğunuz, fıstıklı yumurtaları bunun üzerine yapıştırın. Sürprizli Civ civ’leriniz servise hazır.

 TARİFİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!