Skip to main content
 

Tutmaç Çorbası

65 kez izlendi

Tutmaç Çorbası tarifi
Tutmaç Çorbası tarifi

Malzemeler:
1,5 kase mercimek
1 kase küçük küçük kesilmiş erişte
Tuz
2 çorba kaşığı tereyağı 
Nane, kırmızı toz biber 

Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt  

Yapılışı:
Mercimek derin bir tencereye alınıp suyla haşlanır. Başka bir tencerede erişteler haşlanıp tuz eklenir. Haşlanan mercimekl süzülerek eriştelerin olduğu tencereye alınır. Yağ tavasında tereyağı eritilerek içine nane ve kırmızı toz biber yakılır. Çorba tabağa alınıp üzerine sarımsaklı süzme yoğurt ilave edilir. En üste yakılmış yağ gezdirilip servis yapılır.

26.12.2013 Perşembe 17:15  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)