Skip to main content
 

Börülce Sallama

236 kez izlendi

Börülce Sallama
Börülce Sallama

 Malzemeler:
1 kg taze börülce
1 baş sarımsak
1 adet limon
Domates konservesi veya rendelenmiş domates
Zeytinyağı
 
Yapılışı:
1 kg taze börülce haşlanır. Dondurucuda kış hazırlığı olarak saklanmış ise 1-2 taşım kaynatılır. 5-6 kaşık domates konservesi veya domates rendesi, küçük küçük kıyılmış 1 baş sarımsak, arzuya göre tuz, limon suyu ve yarım çay bardağı zeytinyağı eklenip karıştırılır. Börülceler süzülür ve hazırlanan sos börülcelerin üzerine dökülür, biraz daha zeytinyağı gezdirilir.Börülce Sallama hazırdır.
 

21.03.2013 Perşembe 20:46  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)