Skip to main content
 

Bacaklı (Kesme) Çorba

85 kez izlendi

Bacaklı (Kesme) Çorba
Bacaklı (Kesme) Çorba

 

Malzemeler:
1 kâse yeşil mercimek
Yarım kâse erişte hamur
1-2 çorba kaşığı tereyağı
100 gram kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz 
Pul biber
Nane

Hamur için:
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Hamur için yumurta, tuz ve su derin bir kâseye alınıp karıştırılır. Sert bir hamur elde etmek için aldığı kadar un eklenip yoğurulur. Hamur bezelere ayrılıp oklava ile açılır. Üzerine hafifçe un serpip hava ile temas ederek hafifçe sertleşmesi için biraz bekletilir. Hamurlar önce uzun şerit halinde daha sonra erişte şeklinde kesilir. Kurutularak daha sonra kullanmak üzere cam kavanozda saklanabilir.Yeşil mercimek tencereye alınıp haşlanır. Mercimeklerin pişmesine yakın erişteler tencereye eklenir. Hamurlar diri kalacak şekilde pişirilir. Tencerenin kapağı yarım kapalı şekilde kenara alınır. Yağ tavasında tereyağı eritilir. Minik doğranmış soğan ve kıyma birlikte kavrulduktan sonra salça eklenir. Kokusu gidene kadar kavrulur. Daha sonra nane ve pul biber eklenip karıştırıldıktan sonra çorbanın üzerine gezdirilir.

29.11.2013 Cuma 14:44  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)