Skip to main content
 

Bakla Çorbası

634 kez izlendi

Bolu'nun yöresel tatlarından Bakla Çorbası tarifi
Bolu'nun yöresel tatlarından Bakla Çorbası tarifi

MALZEMELER:

200 GR BAKLA

1 ORTA BOY SOĞAN

2 KAŞIK YAĞ

2 KAŞIK YOĞURT

2 KAŞIK UN

1 YUMURTA

DERE OTU

TUZ

ET SUYU

ÜZERİNE;

BİR KAŞIK YAĞ VE SALÇA İNCELTİLİP DÖKÜLÜR.

YAPILIŞI:

SOĞANLARI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP PEMBELEŞENE KADAR KAVURUYORUZ. İÇİNE KÜÇÜK KÜÇÜK KESTİĞİMİZ BAKLALARI EKLİYORUZ. BAŞKA BİR YERDE UN YUMURTA VE SÜTÜ ÇIRPIP TENCEREMİZE İLAVE EDİYORUZ. EN SON TUZUNU VE DERE OTUNU ÜZERİNE KOYUP SERVİS EDİYORUZ.

08.06.2015 Pazartesi 15:32  (Güncellendi: 05.06.2017 Pazartesi 10:39)