Skip to main content
 

Kulak Çorbası

37 kez izlendi

Kulak Çorbası Tarifi
Kulak Çorbası Tarifi

 

Malzemeler:
750 gr dana eti
5 yemek kaşığı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
Hamuru için:
1 yumurta
2 su bardağı un
 
Yapılışı:
750 gr dana eti düdüklü tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su eklenip tencerenin ağzı kapatılarak yaklaşık 20 dakika haşlanır.Kulak çorbasının hamuru için; 2 su bardağı un yopurma kabına alınır ve üzerine 1 yumurta kırılır. 1 çay kaşığı tuz eklenip azar azar su ilave edilerek ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğrulur.Hamur biri daha büyük 2 bezeye ayrılır. Küçük beze açılır ve mantı yapar gibi küçük karelere kesilir. İçi için 2 yemek aşığı kıymanın üzerine 1 çay kaşığı karaiber ve 1 tutam tuz eklenip yoğrulur. Kıyma yerleştirilen küçük hamurkar üçgen şeklinde kapatılır ve tekrar üçgen şeklinde katlanır.Büyük beze de açılıp erişte gibi incecik kesilir ve küçük küpler halinde doğranır.Kapatılan hamurlar(küçük bezeden hazırlanan kulaklar) kızgın yağda kızartılır.Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir. Eriyince üzerine  1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası ilave edilip kolay açılması için biraz sıcak su dökülerek kavrulur. 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklendikten sonra düdüklü tencerede haşlanan etin suyundan 3 su bardağı kadar ilave edlir ve üzerine 2 su bardağı da normal sıcak su koyulur. Kızartılan içi kıymalı hamurlar(kulaklar) kaynayan salçalı suyun içine ilave edilir. Hamurlar biraz yumuşayınca küp küp doğranmış et ve minik minik kesilern hamurlar (büyük bezeden hazırlanan) çorbaya eklenir. Önceden haşlanmış 5 yemek kaşığı nohut da çorbaya eklenip pişirilir.Kulak Çorbası servise hazırdır.

27.11.2012 Salı 13:53  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)