Skip to main content
 

Kuşburnu Çorbası

11 kez izlendi

Kuşburnu Çorbası tarifi
Kuşburnu Çorbası tarifi

 

Malzemeler:
1 kg kuşburnu
100 gr dana kıyma
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı:
Akşamdan ıslatılan kuşburnu, suyu ile birlikte düdüklü tencereye alınır ve üzerine biraz daha sıcak su eklenerek kaynamaya bırakılır.Küçük bir tencereye biraz sıvıyağ eklenir ve kıyma kavrulmaya başlanır. Kıymanın rengi dönünce içine 1 yemek kaşığı kadar da tereyağı eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Kavrulan kıymaya tuz ve karabiber de eklenir.Çorba tenceresine tereyağı konur.  Un da ilave edilerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Kavrulan una yavaş yavaş 3 su bardağı soğuk su eklenerek topaklanmaması için iyice karıştırılır. Üzerine düdüklü tencerede haşlanan kuşburnu suyundan da 5 su bardağı kadar eklenir ve biraz daha tuz ve karabiber ilave edilerek kaynatılır. Çorba 1 taşım kaynayınca 1 -2 kepçe daha kuşburnu suyu eklenir ve altı kapatılır.Kuşburnu Çorbası servise hazırdır. 

08.02.2012 Çarşamba 17:00   (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)