Skip to main content
 

Sorpa Çorba

34 kez izlendi

Sorpa Çorba
Sorpa Çorba

 Malzemeler:
1.5 kg ön kol kemikli et
Yarım kg yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 demet taze nane
1 demet taze soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:
Kuzu eti kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Üzerine su eklenip kaynatılır. Arada bir üzerinde oluşan kef (köpük) alınır. Et pişince suyu süzülüp soğumaya bırakılır. Diğer tarafta yoğurt işe un çırpılıp süzgeçten geçirilir. Yoğurt ile et suyu karıştırılır. Et kemiklerinden ayrılır. Çorba tenceresinde sıvıyağ ısıtılıp taze nane ve taze soğanın yeşil kısımları hafifçe kavrulur. Üzerine et, yoğurt-et suyu karışımı eklenir. Devamlı karıştırılarak pişirilir. Son olarak tuzu eklenir.

16.04.2013 Salı 23:26  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)