Skip to main content
 

Hamsi Kuşu

80 kez izlendi

Hamsi Kuşu Tarifi
Hamsi Kuşu Tarifi

 MALZEMELER: 
1 kg hamsi
Yarım demet taze nane
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı kuru nane
4-5 yaprak pazı
Tuz
2 kase mısır unu 

Kızartmak için: Sıvı yağ 

YAPILIŞI: 
Maydanoz ve taze nane ince ince kıyılır. Pazı yapraklarının sapları ayıklanıp doğranır. Hamsi dışında tüm malzeme bir kaba alınıp yoğurulur. Hamsilerin kılçıkları çıkartılıp fileto şeklinde açılır. İki adet hamsi avuç içine yan yana yerleştirilir. Üzerine iç malzemesinden konulup 2 adet hamsi ile üzeri örtülür ve hafifçe sıkılır. Kızgın yağda kızartılır.

14.01.2013 Pazartesi 15:45  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)