Skip to main content
 

Baklalı Dolma

270 kez izlendi

Tokat'ın yöresel tatlarından Baklalı Dolma tarifi
Tokat'ın yöresel tatlarından Baklalı Dolma tarifi

MALZEMELER ;

YARIM KİLO BAKLA

2 SU BARDAĞI AŞLIK

3-4 ADET SOGAN

2-3 ADET DOMATES

YARIM DEMET MAYDANOZ

YARIM DEMET DEROTU

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 KİLO KUZU ETİ

1 TATLI KAŞIĞI ÇEMEN

ERBAĞ YAPRAĞI

NANE , KARABİBER, TUZ,

 

SOSU İÇİN

2-3 ADET SOGAN

BİR KAŞIK TEREYAG2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

 

YAPILIŞI ;

BİR KABA AŞLIK, RENDELENMİŞ SOĞAN, DOĞRANMIŞ DOMATES, BİBER SALÇASI, DOMATES SALÇASI, 2 KAŞIK KATI YAĞ, BİR ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ, ÇEMEN, BAKLA VE BAHARATLARI KOYDUKTAN SONRA BİR BUÇUK BARDAK  SICAK SU EKLİYORUZ. YARIM DEMET MAYDONOZ VE YARIM DEMET DEREOTU İLAVE ETTİKTEN SONRA KARIŞTIRMAYA BAŞLIYORUZ. TENCEREMİZİN DİBİNE KUZU GERDANINI YAYDIKTAN SONRA ÜZERİNE YAPRAĞA SARDIĞIMIZ HARÇLARIMIZI DİZİYORUZ.

 

DİĞER TARAFTAN TAVAYA KOYDUĞUMUZ SOĞANLARIMIZI SIVIYAĞ VE KATI YAĞLA ÖLDÜRDÜKTEN SONRA SALÇAYI KATIYORUZ. PİŞEN SOĞAN VE SALÇA KARIŞIMINI YEMEĞİMİZİN ÜSTÜNE DÖKÜYORUZ. EN SON SU İLAVE EDİP PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. 

23.05.2015 Cumartesi 13:30  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)