Skip to main content
 

Pırasa Doması

16 kez izlendi

Pırasa Doması tarifi
Pırasa Doması tarifi

 

Malzemeler:
1 kg pırasa
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı ince bulgur
½  çay bardağı pirinç
200 gr. kuzu kıyma
½ çay bardağı zeytinyağı
1 tutam karabiber
1 tutam nane
1 tutam kimyon
2 adet havuç
1 adet limon

 
Yapılışı:
Pırasalar ayıklanır ve haşlanır. 1 adet kuru soğan yemeklik doğranır. Üzerine 1 çay bardağı ince bulgur ve yarım çay bardağı pirinç konulur. 200 gr kuzu kıyma, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1’er tutam karabiber, nane ve kimyon eklenip dolma içi harmanlanır. Diri kalacak şekilde haşlanan pırasalar soğuk sudan geçirilir. Pırasalara boydan bir çizik atılır böylece  yaprakları kolayca ayrılır. Pırasa yapraklarına dolma içi yerleştirilir ve muska şeklinde sarılıp tencereye alınır. Havucun kabuğu alınır ve ince şeritler halinde doğranıp pırasaların üzerine döşenir. Limon da dilimlenip tencereye yerleştirilir. Pırasaların üzerine çıkmayacak kadar sıcak su dökülüp yemek pişmeye bırakılır.Pırasa Dolması servise hazırdır.
 

14.12.2012 Cuma 13:37  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)